Mexicoreis 2002

Home Reaktie's Gastenboek

 

MEXICOREIS 2002.

Op woensdag 30 oktober vertrokken we met 18 personen naar Mexico. Twee leden waren al in Mexico [ de boffers ] zodat de groep uit 20 personen bestond. Oorspronkelijk waren we met 23 personen maar Mevr. Wilders  was ernstig ziek geworden, en Anne Marie Mol was het zelfde overkomen. Uiteraard ging onze penningmeester, Jos Mol om die reden  ook niet mee. Gelukkig gaat het met de zieken weer een stuk beter. Twintig leden van de Maria de Lourdes-fanclub waarvan de meeste voor de tweede c.q., derde keer. Wat waren onze verwachtingen? Onze verwachtingen waren om samen met de familie en vrienden van Maria de Lourdes te herdenken dat deze geweldige zangeres 5 jaar geleden was overleden. Het feit dat dat ook nog in Nederland heeft plaats gevonden maakt het nog gevoeliger. Onze voorstelling van deze reis zijn meer als verwacht uitgekomen: we hebben daar in Mexico heel veel familie en vrienden aan getroffen die zeer verguld waren met onze aanwezigheid. Wat ze allemaal niet gedaan hebben om het ons naar onze zin te maken. 

Dit is nog geen uitgebreid reisverslag dat  komt zo spoedig mogelijk, met meer tekst en fotos. 

Toch even een kort verslagje: woensdag 30 oktober vertrokken en na een voorspoedige reis waren we s-avonds [plaatselijke tijd] in ons hotel. Dit was deze keer wegens verbouwing geen hotel Vasco de Quiroga maar hotel Premier aan de Atenas. Ook gelegen aan/in de Zone Rosa en vertrouwd. Een goed hotel, niet overdreven, voldoende om te overnachten en te ontbijten. Vanaf deze uitvalbasis gingen we, meestal met de metro 10 minuten lopen en goedkoop, naar de verschillende adressen. Zo hebben we het mooie oude centrum bezocht, zijn we naar San Angel geweest, naar het Chapultepecpark geweest enz. enz. Voor de verder weg gelegen trips hadden we vanuit Nederland al twee dagtochten georganiseerd welke ook bijzonder in de smaak vielen. De ene was naar Las Grutas de Cacahuamilpa en de andere naar Tepotzotlan en Tula. De reis naar Las Grutas de Cacahuamilpa was behoorlijk lang: ruim 3 uur. Maar wat daar te zien was was overweldigend: een voetpad van ongeveer 2 kilometer in de bergen met ontzettend grote, overweldigende druipstenen en fraai gekristalliseerde rotsen. De ruimten varieerden in hoogte van 30 tot ruim 90 meter. Fantastisch. De andere geplande busreis was naar Tula, de piramides de "Los Atlantes" met zijn prachtige beelden en onderweg een kort bezoek aan Tepotzotlan. Op deze reis was Silvia, de beste vriendin van Maria, onze gast/reisleidster. Haar man is gouverneur geweest in de staat Hidalgo waarin Tula ligt. Als extraatje heeft zij ons ook nog een oude piramide in de stad zelf laten zien met een mooie rondleiding. Als afsluiting bood zij ons een diner aan in Tula. Een geweldige dag, met uitzondering dat op de terugweg er een steen door de zijruit van de bus kwam die, gelukkig achteraf slechts lichte verwondingen teweeg bracht bij n van de fanclubleden. De bus was ook ons vervoermiddel op 6 november naar de begraafplaats van Maria op Pantion Gardin. We waren maar net op tijd, alhoewel er in Mexico niet altijd op de klok wordt gelet. De priester die de mis leidde op het kerkhof begon wl op tijd. Bij deze dienst waren totaal een 40-tal personen aanwezig waaronder twee zussen van Maria, Elias Torres, Lupita, uiteraard Lazaro en Patricia en verschillende andere goede vrienden. We hebben er namens alle leden van de Maria de Lourdes-fanclub bloemen op het graf gelegd en een herdenkingswoord uitgesproken.

Wat hebben we nog meer gedaan? We zijn met de gehele groep bij Elias en Martha geweest, bij Margarita Sierra, bij Lazaro en Patricia, bij familie Barron en op zaterdagmorgen een lunch met bijna de gehele familie Perez. Zowel de moeder van Maria alsook drie broers en drie zussen, met aanhang waren er aanwezig. Verder nog een veertigtal vrienden van de familie. Een groots opgezet feest waar we overladen werden met allerlei cadeaus. Bij al deze bezoeken/feesten was er volop muziek, eten en drank en was de ontvangst meer dan voortreffelijk. Uiteraard zijn we bij het standbeeld geweest op Plaza Garibaldi en hebben op zondagavond, voorafgaand aan een muziek feest in Restaurant Noche de Guadalupe namens alle fans  daar bloemen gelegd. Deze avond was georganiseerd door Ursula Padron Delgado en Abigail. Hier traden heel goede artiesten op o.a. David en Itzel Hernandez, beide leerlingen van Maria. Aan muziek sowieso geen gebrek. Caroline had samen met anderen een Homenage georganiseerd in het Alamedapark sur. Met de bus er naar toe en genoten van Mariachi Arriba Jurez o.l.v. Oswaldo Vsquez, Rafael Negrete en zijn zus, [kinderen van de componist Negrete] en onder meer van Humberto Craviato. Stuk voor stuk geweldige zangers en zangeressen. Een ander hoogtepunt was een middag met Elias Torres en Caroline. Samen zingen zij in n van de betere restaurants van Mexico-stad en hiervoor waren wij uitgenodigd. Ook Silvia was aanwezig als mede Lupita die weer een geweldige zanger had meegebracht. Lupita was een vriendin van Maria en begeleid nu artiesten in hun zangcarierre. Een geweldig lief mens met het hart op de juiste plaats. Een concert, met diner wat nog lang in onze herinnering zal blijven: heerlijk ontspannen zongen en speelden Caroline en Elias voor een gewillig gehoor. Wat niet onvermeld mag blijven is ons bezoek aan Ballet Folkloriko Nacional de Mexico Atzlan. We bezochten op zondagmorgen dit ballet in het gerestaureerde Teatro de la Ciudad wat zeer de moeite waard was. Prachtig in zijn oude luister hersteld. De uitvoering was fantastisch van kleur en opzet en de muziek, met onder meer David was indrukwekkend. Wederom een ruime voldoende. Samengevat kunnen we stellen dat de contacten met Lazaro en Patricia, met de familie, met de vrienden en trouwens met alle personen zeer warm en hartelijk waren.

Zijn er dan geen negatieve dingen gebeurd? Natuurlijk hebben die ook plaats gevonden. Twee personen zijn hun portemonnee kwijt geraakt in de metro, een persoon miste plotseling haar fototoestel, de bus was een keer anderhalf uur te laat, de metro zat soms te vol waardoor het proppen werd, bijna allemaal hebben we last gehad van buikloop, eenmaal hebben we een vals 500 peso [ 50 euro ] biljet ontvangen, blaren konden ook niet uitblijven en vermoeidheid leidde soms tot lichte irritatie. Vermoeiend was het omdat we ook nog een keer met Lazaro en Patricia zijn wezen eten [wij wisten overigens beter de weg in onze wijk dan Lazaro], we met de gehele groep naar Xoximilco geweest zijn, we naar de piramiden van Teotiuacan gereisd hebben, het Centro de Artesania la Ciudadela hebben bezocht, we naar Supermarket Bueno Vista zijn geweest en heel soms waren we vrij.

Terugkijkend kunnen we stellen dat ook deze Mexicoreis weer een groot succes was en dat we misschien, misschien in het voorjaar van 2005 wederom zon reis verzorgen. Wie weet?

horizontal rule

 
                     U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan                    Contact@Maria de Lourdes-fanclub
Copyright 2000 Maria de Lourdes-fanclub         Laatst bijgewerkt: 17 augustus 2010